Skip to main content
search
Ogłoszenia

Komunikat dla producentów owoców miękkich

By 22 czerwca 2015No Comments
Print Friendly, PDF & Email

Ostatnia aktualizacja 22 czerwca 2015 przez admin

 

dotyczy: obowiązku zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego owoców miękkich na etapie produkcji pierwotnej Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie informuje, iż w związku z trwającym sezonem zbiorów owoców miękkich, wszyscy producenci powinni zwrócić szczególną uwagę na zapewnienie bezpieczeństwa mikrobiologicznego owoców miękkich na etapie produkcji pierwotnej. Podczas uprawy jak i zbioru na plantacjach należy stosować się do wytycznych ujętych w opracowanej na zlecenie Głównego Inspektora Sanitarnego przez Państwowy Zakład Higieny Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego „Strategii nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w obszarze owoców miękkich”. Główne zagadnienia ww. strategii dostępne są pod wskazanym poniżej adresem tj.:

(http://pssekrakow.wsse.krakow.pl/index.php/dzialania/nadzor-sanitarny/86-zywienie/491-obowiazek-zapewnienia-bezpieczenstwa-zywnosci-na-etapie-produkcji-pierwotnej-dot-dzialalnosci-rolniczej)

Państwowy Powiatowy

Inspektor Sanitarny w Krakowie

/+/

Adam Jędrzejczyk

Close Menu
 
22 maja 2022
Skip to content