Ostatnia aktualizacja 22 czerwca 2015 przez admin
dotyczy: obowiązku zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego owoców miękkich na etapie produkcji pierwotnej Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Krakowie informuje, iż w związku z trwającym sezonem zbiorów owoców miękkich, wszyscy producenci powinni zwrócić szczególną uwagę na zapewnienie bezpieczeństwa mikrobiologicznego owoców miękkich na etapie produkcji pierwotnej. Podczas uprawy jak i zbioru na plantacjach należy stosować się do wytycznych ujętych w opracowanej na zlecenie Głównego Inspektora Sanitarnego przez Państwowy Zakład Higieny Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego „Strategii nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w obszarze owoców miękkich”. Główne zagadnienia ww. strategii dostępne są pod wskazanym poniżej adresem tj.:
Państwowy Powiatowy
Inspektor Sanitarny w Krakowie
/+/
Adam Jędrzejczyk